Zabrinjavajuća ocena ministra Ružića – brojni problemi u obrazovanju dece tokom pandemije su naša realnost
01/04/2021
Obeležavanje dana borbe protiv nasilja prema ženama
21/11/2022

Seminar za upravljanje mobilnom aplikacijom

SOS mreža Vojvodine nastavlja zajedničke napore članica mreže na sprečavanju nasilja prema ženama. U saradnji sa kancelarijom UN Women 16. i 17. septembra održan je seminar za predstavnice članica mreže u Beogradu, u hotelu Palace. Ovaj seminar je obuhvatao podizanje kapaciteta i unapređenje znanja i veština specijalizovanih ženskih NVO za upravljanje mobilnom aplikacijom za prijavu nasilja u porodici. Ova aplikacija je namenjena ženama u riziku od nasilja i služi za lakše obaveštavanje članica SOS mreže.

17. septembra u nastavku seminara održan je pripremni sastanak za izradu predloga protokola i standarda pružanja usluga putem SOS aplikacije u skladu sa Istanbulskom konvencijom. Na ovom sastanku su učesnice imale priliku da daju svoje sugestije na protokol i da ga na kraju susreta usvoje.

Projekat SOS Mreže Vojvodine “Ženske NVO – pionirke u definisanju alata za zaustavljanje nasilja nad ženama u Srbiji” realizuje se uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa “Zaustavljanje nasilja nad ženama na zapadnom Balkanu i u Turskoj: Primena normi, promena svesti”