16. novembar 2015. – Svjetlani Timotić dodeljeno priznanje za toleranciju
18/11/2015
GODIŠNJA KONFERENCIJA ZA MEDIJE MREŽE SOS VOJVODINA 25. NOVEMBRA U MEDIJA CENTRU VOJVODINE
23/11/2015
Počinje kampanja 16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Mreža SOS Vojvodina započinje obeležavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u Zrenjaninu, u klubu Zeleno Zvono, 27. novembra 2015. (petak), od 20.30.

Na događaju će biti predstavljene poruke ovogodišnje kampanje ženskih organizacija kojima se skreće pažnja na obaveze koje je Srbija preuzela ratifikovnjem Konvencije Saveta Evrope protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, a koja se, na žalost, i dalje ne primenjuje.

Tokom večeri biće predstavljeni rezultati projekta "Uloga socijalno odgovornog poslovanja u podršci ženama sa iskustvom porodičnog i partnerskog nasilja" koji su realizovali Unija poslodavaca Vojvodine i Mreža "SOS Vojvodina".

Konačno, na događaju će biti organizovana akcija prikupljanja ličnih i kompanijskih priloga za rad Inkluzivnu radionice za izradu igračaka "Lutkarnica", namenjene ženama sa iskustvom nasilja koja je u junu ove godine pokrenuta u Kikindi.

Muzičku podršku pružaju nam Tanja Banjanin i akustični bend "Orea" iz Novog Sada.

Organizaciju događaja podržali su Fondacija "Trag", Pokret "Novi Optimizam i Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

DOBRO DOŠLI U ZELENO ZVONO!