16. jun 2015. – Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova podržao projekat „Uloga socijalnog poslovanja u podršci ženama sa iskustvom porodičnog i partnerskog nasilja“
21/08/2015
Svjetlana Timotić dobitnica nagrade ŽENE IMAJU KRILA za 2015. godinu
01/10/2015
Kikinda, 24. avgust – Članice Unije poslodavaca Vojvodine uključile su se u akciju podrške Radionici za izradu igračaka “Lutkarnica”

podrške Radionici za izradu igračaka “Lutkarnica” Članice Unije poslodavaca Vojvodine, kompanije Mondeks promet iz Novog Miloševa i Betex iz Rume uključile su se u akciju podrške Radionici za izradu igračaka “Lutkarnica” koja je u junu o.g. pokrenuta u Kikindi, u okviru Centra za podršku ženama.

Radionica za izradu igračaka predstavlja korak u pronalaženju modela za ekonomsko osnaživanje žena koje su preživele nasilje i, istovremeno, nastojanje da se obezbedi održivost usluga koje se pružaju u okviru Savetovališta za pravnu i psihosocijalnu pomoć ženama sa iskustvom nasilja.

Mondeks promet i i Betex donirale su tkanine i druge materijale koji će biti korišćeni u izradi igračaka, a Modeks je dodatno omogućio da se učesnice radionice u njihovom pogonu u Miloševu bliže upoznaju sa procesom proizvodnje u tekstilnoj industriji.

Podrška Radionici proistekla je iz nedavno uspostavljene saradnje Unije poslodavaca Vojvodine i ženskih organizacija okupljenih u mreži „SOS Vojvodina“.

Prvi rezultati ohrabruju i predstavljaju podsticaj da i dalje zajedničkim snagama stvaramo humanije okružnje i pružamo podršku najranjivijim grupama u društvu.