Kikinda, 24. avgust – Članice Unije poslodavaca Vojvodine uključile su se u akciju podrške Radionici za izradu igračaka “Lutkarnica”
02/09/2015
Novi Sad, 19. oktobar 2015. – UKLJUČUJEMO POSLODAVCE VOJVODINE U BORBU PROTIV NASILJA PREMA ŽENAMA
21/10/2015

Svjetlana Timotić dobitnica nagrade ŽENE IMAJU KRILA za 2015. godinu

ŽENE IMAJU KRILA  je nagrada koja se svake godine dodeljuje ženama iz celog sveta koje oživljavaju neustrašivi duh slavne pilotkinje Amelije Erhart. Svaka dobitnica ovog priznanja odvažno živi svoj san, isceljujući time deo sveta oko sebe – od genocida, siromaštva, nasilja, nepravde… Bez obzira na raspon vizije, napraviti prvi korak ka njenom ostvarenju zahteva neizmernu hrabrost.

Svjetlana Timotić je prepoznata kao jedna od vodećih aktivistkinja feminističkog pokreta Srbije. Njen rad posebno je usmeren na pitanja ljudskih prava žena sa invaliditetom, politike invalidnosti unutar ženskog pokreta i van njega, kao i na smanjenje stope nasilja nad ženama u Srbiji. Da podsetimo – Svjetlana je članica odbora Mreže žena protiv nasilja (koalicije od 28 organizacija iz 19 gradova Srbije) i jedna od pokretačica mreže SOS Vojvodina”.

Pod rukovodstvom Svjetlane Timotić Organizacija za podršku ženama sa invaliditetom …IZ KRUGA – VOJVODINA radi na implementaciji studija invalidnosti u zvanične obrazovne sisteme.woman_have_wings

Zahvaljujući Svjetlaninom angažmanu, njenim liderskim sposobnostima, inovativnom pristupu i veštini da kombinuje raznorodne izražajne forme – od radioničarskog rada, web-magazina do umetnost – Organizacija … IZ KRUGA – VOJVODINA prepoznatljiva je kao nosilac pozitivne promene kada je reč o ženama sa i bez (vidljivih) invaliditeta. Ličnim zalaganjima i radom unutar Organizacije, Svjetlana Timotić kreira bezbedno mesto (u realnom i virtualnom okruženju) koje vrednuje razlike i gde je invalidnost samo jedan od aspekata ljudskog iskustva.

Pored Svjetlane – prve Novosađanke i jedine Evropljanke – priznanje za hrabrost  u zalaganjima u 2015. godini dobilo je još pet žena: Fela Rezafinjato sa Madagaskara, Jasmin Soraja iz Indonezije, Davideta Togba Kasel iz Liberije, Mirjam Pikstun iz Gvatemale i Ebigejl Nuankvo iz Nigerije.